FAQ

1. Hoe lang duurt het eigenlijk zo'n diagnostiek traject?

In principe mag u er rekening mee houden dat het eerste gesprek 60 minuten zal zijn. Vervolgens twee gesprekken van ieder 90 minuten en dan nog een laatste afspraak om de diagnostiek rond te krijgen tezamen met de heteroanamnese van 90 minuten. Het adviesgesprek zal ongeveer 60-90 minuten zijn. Het is aan u in overleg met ons hoe we die afspraken plannen. De indirecte tijd bij autisme diagnostiek is vaak meer dan de tijd die besteedt wordt aan de gesprekken (directe tijd) met u zelf.

2. Is een afspraak met mijn familie of iemand uit mijn systeem noodzakelijk?

Nee, dat hoeft niet. Autisme is neurobiologisch van aard en vanaf de geboorte aanwezig, dus een ontwikkelingsanamnese kan zeer waardevolle informatie opleveren. Indien u dit niet wenst (of er is niemand in de nabije familie of omgeving), dan kan de diagnostiek ook met alleen u als cliënt afgerond worden.

3. Wat zijn de kosten om te laten onderzoeken of er sprake zou kunnen zijn van autisme?

De behandeling wordt altijd vergoed vanuit de basis verzekering. Het wettelijke eigen risico is wel van toepassing.

Diagnostiek traject

​In principe mag u er rekening mee houden dat het eerste gesprek 60 minuten zal zijn. Vervolgens twee gesprekken van ieder 90 minuten en dan nog een laatste afspraak om de diagnostiek rond te krijgen tezamen met de heteroanamnese van 90 minuten. Het adviesgesprek zal ongeveer 60-90 minuten zijn. Het is aan u in overleg met ons hoe we die afspraken plannen. De indirecte tijd bij autisme diagnostiek is vaak meer dan de tijd die besteedt wordt aan de gesprekken (directe tijd) met u zelf.​